Kategoriarkiv: Diverse

Use Somebody – Ine & Vidar

16. april i år spilte Ine Marlen Holand og Vidar Pettersen sammen på en av Drivhusets konserter.

Konserten ble tatt opp live av Kristine Brennesvik Karlsen som en del av faget Musikkteknologi. Kulturskolen underviser i dette og andre musikkrelaterte fag i samarbeid med Vestvågøy videregående skole.

Kristine og lærer Bengt Ronny Lorentzen har remikset og redigert en av låtene: Use Somebody av Kings of Leon, og den finner du her

Videregående opplæring inn i den kulturelle skolesekken

Den kulturelle skolesekken skal gradvis utvides til også å omfatte den vidaregående skole. Dette er et av forslagene i stortingsmelding nr. 8 (2007-2008) Kulturell skolesekk for framtiden som ble lagt frem i statsråd fredag.

Pressemelding fra kultur og kirkeminister:

«Vi vil leggje til rette for at 180 000 nye elevar skal få kulturtilbod i skuletida. Dette kjem i tillegg til dei om lag 620 000 elevane i grunnskulen som alt no får tilbod gjennom Den kulturelle skulesekken, seier kultur- og kyrkjeminister Trond Giske. – Målet er at utvidinga til vidaregåande skule skal fasast inn over ein treårs-periode, seier kulturministeren.

I 2007 er det sett i gong pilotprosjekt i Vest-Agder, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland og Troms. Regjeringa legg opp til at fylkeskommunane får ansvaret for den utvida satsinga.

– Fylkeskommunane vil få fleire spelemidlar for å utvide Den kulturelle skulesekken til vidaregåande opplæring. Samstundes skal det fasast inn midlar til Den kulturelle skulesekken over statsbudsjettet, seier statsråd Giske.

Stortingsmeldinga tek også til orde for at nasjonale kulturaktørar skal få ei klarare rolle og ansvar for å koordinere, drive nettverksarbeid og arbeide for å auke kvaliteten i dei ulike tilboda.»

Musikk + drama = mattekunnskaper

Musikk, drama og kunst i skolen gjør elevene bedre i matte og språk, viser en internasjonal undersøkelse. Den også viser at selvtilliten hos barna vokser. Bedre selvtillit gir mer positive holdninger til skolen, mindre fravær, og elevene blir bedre til å lese og skrive. Dramaundervisning har vist seg å ha en spesielt god effekt på elevene evne til å lære fremmedspråk.

Les mer her

[photopress:Musikk___drama.jpg,thumb,pp_image]

LofotConsertino

Urvalov

fredag 19.oktober kl 18:00 vil vi markere starten av LofotConcertino en serie med klassiske konserter med gjestemusikere fra utlandet.

Først ute er ALEXANDER URVALOV på klaver. Han beregnes som chopin-spesialist. Konserten vil inholdet i tilleg til chopin verker av Skriabin og Franz Liszt. Med andre ord romantiske perler fra 1800- tallet.
Mer om programmet og bestilling av billetter på denne siden www.lofotconcertino.no

Gave til dronningen

En gruppe kunstfagelever fra Vestvågøy kulturskole er tatt med på en utstilling som var Regjeringens gave til dronning Sonja sin 70-årsdag 4. juli 2007.

[flagallery gid=9 name=»Gallery»]

Utstillingen ble åpnet i Stavanger Kulturhus Sølvberget på selve dagen av dronningen.

Flere blidler av bildene fra Vestvågøy var vist på utstillingen og er også presenter på denne websiden www.tildronningen.no

Du fan finne bildene fra Nordland ved å trykke her Brev fra Stavanger museum med mer informasjonen finner du her

Lærere for gruppene er: Jørund Ek og Nina Melbøe

Intensive keramikkurs H-07

Vi starter opp med de populære keramikkurs ed gjestelærer Ingrid Rauer i uke 42. Del vil bli arrangert 3 krus for barn, unge og voksne som går over 9 uker. Kursene foregår i kulturskolens lokaler i Stamsund (det gamle rådhuset i Stamsund).

Foreslåtte tidspunkter er som følger:

Ungdoms kurs 

Mandag 

17:30 – 19:30 

Voksenkurs 

Tirsdag 

19:00 – 21:30 

Barnegruppe 6 – 8 år 

Torsdag 

17:30 – 19:00 

Pris er kr 750.- barn/ ungdom og kr 950.- for voksne

Påmelding : Kulturskole: 76056110 eller Ingrid Rauer: 90977270